Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg fagyasztott, lesütött padlizsán, 1 érett
avokádó, 1 dl olaj, 1 kisebb hagyma, só, bors, citrom.
Elkészítése: A padlizsánt kifagyasztjuk, szűrőben lecsöpögtetjük. Az
avokádót megpucoljuk, húsát egy magas falú blender edénybe tesszük, hozzáadunk
1 evőkanál citromlevet, sót és kézi turmixxal krémesre dolgozzuk, miközben az
olajat(akár a majonézhez) lassan hozzáöntjük. Selymes, a majonéz állagához
hasonló krémet kell kapjunk. A padlizsánt megvágjuk, hozzáadjuk az apróra
vágott hagymát és belekavarjuk az avokádómajonézt. Sóval, borssal és
citromlével ízesítjük. Bagettel vagy pirítós kenyérrel fogyasztjuk.
Megjegyzés: A padlizsánkrémbe kavarhatunk 2-3 evőkanál görög joghurtot is,
valamint hagyma helyett készíthetjük fokhagymával is.
Salată de vinete cu avocado
Ingrediente pentru 4 persoane: 250 g vinete congelate, 1 avocado copt, 100
ml ulei, 1 ceapă mică, sare, piper, lămâie.
Prepararea: Vinetele se decongelează, se lasă la scurs. Avocado se curăță de coajă, se scoate
sămânța, iar pulpa se taie cubulețe. Se pune într-un vas cu pereți înalți, se
adaugă sare, zeamă de lămâie și se mixează cu blenderul vertical, adăugând
treptat uleiul. Se obține o cremă, foarte asemănătoare maionezei clasice, atât
ca și gust, cât ca și
consistență. Vinetele se mărunțesc cu cuțitul, se adaugă ceapa tăiată mărunt și
crema de avocado. Se asezonează cu sare,
piper și zeamă de lămâie. Se servește cu pâine proaspătă.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése