Hozzávalók:
a lapokhoz: 8
tojásfehérje, 8 evőkanál cukor, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt, 20 dkg darált
dió;
a krémhez: 8 tojás
sárgája, 16 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 20 dkg vaj;
a grillázshoz: 8
egész dióbél, 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
A
lapokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval meg a cukorral, majd
beleforgatjuk a liszttel összevert diót. Sütőpapírral bélel közepes méretű
tepsiben, rendre 3 lapot sütünk, 180 fokon, 10-12 perc alatt.
A krémhez a
tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd vízgőz fölött, állandó kavarás
mellett, 15 percig főzzük. Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk
a habosra kevert vajat. A lapokat megtöltjük a krémmel, a legfelső lapot is
lekenjük.
A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, beletesszük a dióbelet,
összekavarjuk, majd sütőpapírra öntjük és amennyire lehet, szétsimítjuk. Ha
megdermedt, letakarjuk egy újabb szelet sütőpapírral meg egy konyhai törlővel
és kalapáccsal apróra zúzzuk. A grillázst a krémre szórjuk. 3-4 órára hűtőbe
tesszük, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése