Hozzávalók
4 személyre: 4+2 tojás, 15 dkg csiperkegomba, 1 evőkanál vaj, 4
szelet sonka, 2 szál zöldhagyma, 8 dkg sajt, 3 dl tejföl, só, fehérbors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
Négy tojást keményre főzünk, hideg vízben kihűtjük, majd megpucoljuk és
félbevágjuk. A megmaradt két tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel,
enyhén megsózzuk, borsózzuk. Az apróra vágott zöldhagymát és a gombát a vajon
zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és sonkát meg a
tojások sárgáját. A masszát sózzuk, borsózzuk, alaposan összekeverjük, majd a
félbevágott tojásokba töltjük. A tejföl felét sütőtálba tesszük,
rászórjuk a sajt felét, ráhelyezzük a tojásokat, majd rátöltjük a megmaradt
tejfölt és rászórjuk a megmaradt sajtot. Forró sütőben, 10-15 percig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése