2017. március 7.

Szász szalonnakrém- Pastă de slănină cu ouă




Hozzávalók 4-6 személyre: 5 tojás, 25 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma vagy 2-3 zöldhagyma, só, bors, fűszerpaprika.


Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A szalonnabőrkét levágjuk, a szalonnát pedig kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.  Húsdarálón ledaráljuk a szalonnát a tojással meg a hagymával együtt, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. Friss kenyérrel tálaljuk



Pastă de slănină cu ouă

Ingrediente pentru 4-6 persoane: 5 ouă, 250 g slănină afumată, 1 ceapă, sare, piper, boia de ardei. 

Prepararea: Ouăle se fierb, se curăță de coajă. Se taie șoricul de pe slănina, se taie cubulețe. Ceapa se curăță, se taie felii, apoi se dau toate prin mașina de tocat, se asezonează cu sare, piper și boia dulce și se amestecă. Se servește cu pâine proaspătă. 

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Adél, hogy ez is milyen jól hangzik, mennyire ötletesek voltak a szászok, vittem a receptet, ki fogom próbálni, de már most biztos vagyok, hogy nagyon finom :-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...