Hozzávalók
4 személyre: 25 dkg fehér szárazbab, 2 pasztinák, 1 sárgarépa, 2 cikk
fokhagyma, 2 babérlevél, 2 hagyma, 2 tojás, 5 dkg reszelt parmezán, 15 dkg
zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, olaj, fűszerpaprika, só.
Elkészítése:
A szárazbabot estétől reggelig hideg vízbe áztatjuk. Másnap enyhén
sós vízben főni tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és a
megtisztított zöldségeket. Mikor a bab megfőtt leszűrjük, a babérlevelet
kiszedjük, a babot és a zöldségeket pedig botmixerrel pürésítjük, közben annyi
főzőlevet töltünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Lefedjük és meleg helyen
tartjuk. A megpucolt hagymát 6-7 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket
szétválasztjuk. Lisztbe, felvert tojásba és a parmezánnal összekevert
zsemlemorzsába mártjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Kevés olajat
felmelegítünk és elkavarunk benne 1 teáskanál fűszerpaprikát. A törtbabot
meglocsoljuk kevés paprikás olajjal és a hagymakarikákkal tálaljuk.
Fasole făcăluită cu inele de ceapă
Ingrediente pentru 4 persoane: 250 g
fasole albă uscată, 2 rădăcini de păstârnac, 1 morcov, 2 căței usturoi, 2
frunze dafin, 2 cepe, 2 ouă, 50 g parmezan ras, 150 g pesmet, 100 g făină, ulei,
boia de ardei.
Prepararea: Fasolea uscată se spală și se înmoaie în apă
rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert în apă rece cu sare, se adaugă păstârnacul
și morcovul curățate și foile de dafin. Când
sunt fierte se strecoară, se scot frunzele de dafin și se mixează cu
blenderul vertical, se adaugă din zeama de fiert, atât cât este nevoie pentru a
se obține o consistență cremoasă. Se acoperă și se ține la cald. Se încălzește puțin ulei, se adaugă boia de ardei. Cepele se
curăță, se taie rondele de 6-7 mm, se desfac inelele de ceapă una de cealaltă.
Se dau prin făină, ou bătut și pesmet amestecat cu parmezan, apoi se prăjesc în
ulei încins. Fasolea se stropește cu puțin ulei cu boia și se pun deasupra
rondele rumenite.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése