Hozzávalók 4-6
személyre: 1 kg apró csiperkegomba, 2 paradicsompaprika, 2 sárgarépa, 1 doboz
konzervparadicsom(380 g), 1-2 hagyma, metélőhagyma, bazsalikom, só, bors, olaj,
puliszka a tálaláshoz.
Elkészítése: Az
apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük kb. 0,5 dl olajban, hozzáadjuk a
kockákra vágott paradicsompaprikát meg sárgarépát és együtt tovább dinszteljük,
közben kevés vizet is töltünk alája. Mikor a sárgarépa puhulni kezd,
beletesszük a szeletekre vágott gombát és az összevágott paradicsomot. Sóval,
borssal ízesítjük és fedő alatt pároljuk, míg a leve elfő és besűrűsödik. A
végén megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és kevés bazsalikommal.
Puliszkával tálaljuk.
Megjegyzés: A ragut
sóban főtt krumplival is tálalhatjuk, valamint bazsalikom helyett megszórhatjuk
petrezselyemzölddel.
Ragut de ciuperci cu gogoșari
Ingrediente
pentru 4 persoane: 1 kg ciuperci
Champignon, 2 gogoșari, 1 conservă de roșii în bulion(380 g), 1-2 cepe,
cepșoară, busuioc, sare, piper, ulei.
Prepararea: Ceapa mărunțită se înăbușă în ulei, se adaugă
gogoșarii tăiați cubulețe mici și se călesc împreună până ce devin sticloase.
Se adaugă ciupercile feliate, iar după 3-4 minute roșiile mărunțite cu sos cu tot.
Se asezonează cu sare și piper, se toarnă puțină apă și se fierbe sub capac la
foc moderat până ce scade și se formează
un sos gros. Se presară cu busuioc și cepșoară mărunțite. Se servește cu
mămăligă.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése