Hozzávalók 4
személyre: 70 dkg eper, 4 dl kókusztej(konzerv), 1,5 dl tej, 10 g zselatin, 1+3
evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1/2 citrom leve, 1 csapott evőkanál
étkezési keményítő, 5 dkg pucolt pisztácia.
Elkészítése:
1. A
zselatint felöntjük 0,5 dl tejjel. A megmaradt tejet és 2 dl kókusztejet 1
evőkanál cukorral felforralunk, belekavarjuk a megduzzadt zselatint, majd egy
kb. 15x15 cm-es tálba öntjük és hűtőbe tesszük.
2. A
megmosott epret felvágjuk, egy edénybe tesszük, meglocsoljuk a citromlével,
majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és 3-4 percig forraljuk.
3. Levesszük
a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Hozzáadunk 2 dl vizet és visszatesszük a tűzre.
4. A keményítőt
kikavarjuk a megmaradt kókusztejjel.
5. A levest
besűrítjük kókusztejes keményítővel. 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a
tűzről és lehűtjük.
6. A
megdermedt kókusztej pudingot kis kerek formával kiszaggatjuk és a hideg
levessel tálaljuk. Tetejére apróra vágott pisztáciát szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése