2017. április 28.

Kókusztejes eper krémleves


Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg eper, 4 dl kókusztej(konzerv), 1,5 dl tej, 10 g zselatin, 1+3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1/2 citrom leve, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő, 5 dkg pucolt pisztácia.

Elkészítése


1. A zselatint felöntjük 0,5 dl tejjel. A megmaradt tejet és 2 dl kókusztejet 1 evőkanál cukorral felforralunk, belekavarjuk a megduzzadt zselatint, majd egy kb. 15x15 cm-es tálba öntjük és hűtőbe tesszük. 
2. A megmosott epret felvágjuk, egy edénybe tesszük, meglocsoljuk a citromlével, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és 3-4 percig forraljuk. 
3. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáadunk 2 dl vizet és visszatesszük a tűzre.
4. A keményítőt kikavarjuk a megmaradt kókusztejjel.


5. A levest besűrítjük kókusztejes keményítővel. 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és lehűtjük. 

6. A megdermedt kókusztej pudingot kis kerek formával kiszaggatjuk és a hideg levessel tálaljuk. Tetejére apróra vágott pisztáciát szórunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...