Hozzávalók 6 személyre: 25 dkg vékony
szelet marhasonka, 10 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, 4-5 savanyú
uborka. só, fehérbors, kevés olaj.
Elkészítése: A szobahőmérsékleten
tartott puha vajat kikavarjuk a krémsajttal meg a reszelt sajttal, sóval és
borssal ízesítjük. 4-5 uborkának levágjuk a végeit, majd azonos méretű
sonkaszeleteket vékonyan lekenjük krémsajttal és belecsavarjuk az uborkákat. Egy 40x 50 cm-es fóliát végigsimítunk olajos kézzel , egy 20x35 cm-es
részt lefedünk egymás mellé fektetett sonkaszeletekkel. A megmaradt sonkát apróra
vágjuk, belekavarjuk a krémsajtba, majd a krémet vastagon rákenjük a kiterített sonkaszeletekre. Egyik hosszanti oldal szélén egymás mellé tesszük az uborkás
tekercseket, a fólia segítségével óvatosan feltekerjük. A sonkatekercset a
fóliába csomagoljuk, két szélén megszorítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Fóliával együtt, éles késsel szeleteljük, a kést minden szelet után megtöröljük
egy olajos szalvétával, majd a szeletekről letekerjük a fóliát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése