Hozzávalók 4 személyre: a tésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál
só, 2,5 dkg élesztő; a feltéthez: 6 evőkanál tejföl, 50 dkg szárazkolbász, 15
dkg juhtúró, 8 zöldhagyma.
Elkészítése: A lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, kicsit
hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a
felfuttatott élesztőt meg az olajat és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát
kelni hagyjuk, majd két részre osztjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk. A
kinyújtott tésztalapokat két tepsibe tesszük, lekenjük a tejföllel, majd
kirakjuk a karikákra vágott kolbásszal és megszórjuk a felaprított
zöldhagymával meg az összemorzsolt túróval. Előmelegített sütőben, 180 fokon,
25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)