Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sertés lapocka, 1 vöröshagyma, 30 dkg
sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 syelet zeller, 15 dkg fagyasztott
zöldborsó, 6 dkg rizs, 1evőkanál zsir, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1,5 dl
tejföl, ecetes vagy friss tárkony, 3 dl cibere, só, örölt bors.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát a
zsiradékon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldséget,
majd pár perc után a szintén kis kockákra vágott húst és fehéredésig dinszteljük.
Sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük vízzel és főni
hagyjuk. Mikor a hús meg a zöldségek majdnem megfőttek, beletesszük a
zöldborsót, a rizst, az apróra vágott tárkonyt és készre főzzük, ízlés szerint
felforralt ciberével savanyítjuk A tejfölt forró levessel hőkiegyenlítjük, majd
az ételre töltjük, lassú tűzön 1-2 percig forraljuk.
Megjegyzés: Cibere helyett az ecetes tárkony
levével savanyítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése