Fényes Irma: A legjobb magyar nagy szakácskönyv-ből
Hozzávalók
4 személyre: 50 dkg szélesmetélt vagy kocka száraztészta, 30 dkg sonka, 10 dkg
sajt, 3 tojás, 3 dl tejföl, só, bors, vaj és zsemlemorzsa a tálhoz.
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A sonkát apró kockákra vágjuk vagy
ledaráljuk. A tojások sárgáját összekavarjuk a tejföllel, rátöltjük a tésztára,
hozzáadjuk a sonkát(egy keveset félreteszünk a tetejére) és a lereszelt sajt
háromnegyed részét, sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk, majd beleforgatjuk a
habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt
hőálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a félretett sajtot meg a sonkát.
Forró sütőben, 20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet , ez egy modernebb változat , már nem házi sonkával készül , de a mai rohanó világban ez tökéletes ! Nekem is van egy régebbi nagyanyán féle receptem amiben a húsvéti főtt sonka maradékából készítettük .
Megjegyzés küldése