Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny;
BBQ szószhoz: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kis hagyma
lereszelve, 1 babérlevél, 2 dl coca-cola, 2 dl házi paradicsomlé, 1 evőkanál
sűrített paradicsom, 1 evőkanál csípős paprikakrém, 1 evőkanál mustár, 1
evőkanál almaecet, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál
erdei méz, 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika, 1/2 teáskanál oregáno, 1/2
teáskanál kakukkfű, 1/2 teáskanál őrölt bors, csipetnyi fahéj, só.
Elkészítése:
1. A
szósz összes hozzávalóját egy edényben addig főzzük, míg besűrűsödik.
2. A
megtisztított szárnyakat helyezzük vágódeszkára, vágjuk át a csontok
találkozásainál.
3. A
megmaradt két szárnyrésznek az egyik végén egy határozott ütéssel levágjuk a
ízületeit, a szárnytőről a húst a csont mentén kézzel lefejtjük, majd
a végén kifordítjuk.
4. A
szárnyközépnek a vékonyabbik csontját a megmaradt ízületből
kicsavarjuk(kitörjük), majd a megmaradt csontról itt is lefejtjük a húst és a
végén kifordítjuk.
5. A
kifordított szárnyakat a BBQ szósz felében 2 órát állni hagyjuk.
6.
Forró grillrácson ropogósra sütjük, majd a megmaradt szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: Az elvékonyodó, levágott
szárnyvégeket felhasználhatjuk alaplé készítéséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése