Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg málna, 2,5 dl víz, 3 evőkanál cukor, 1
citrom leve.
Elkészítése: A vizet a cukorral kb. 15 percig főzzük, majd lehűtjük,
dobozba tesszük és félig lefagyasztjuk. A málnát a citrom levével és 1 dl
vízzel blenderben pürésítjük, majd összekavarjuk a kásásra fagyott
cukorsziruppal. A dobozt visszatesszük a fagyasztóba, félóránként 2-3-szor még
átkavarjuk.
Megjegyzés: Cukor helyett készíthetjük mézzel is. Ha nagyon zavaró a málna
magja, pürésítés után sűrű szitán passzírozzuk át, majd úgy keverjük a
cukorsziruphoz.
Ingrediente
pentru 4 persoane: 400 g zmeură, 250 ml
apă, 3 linguri zahăr, zeama de la 1 lămâie.
Prepararea: Se
fierbe apa cu zahărul la foc moderat, timp de 10-15 minute, după care se
răcește, se toarnă într-un recipient de plastic, se pune în congelator până
când se îngheață(se amestecă din 15-15 minute). Zmeura se mixează în blender
împreună cu zeama de lămâie și 100 ml apă, după care se amestecă cu siropul
înghețat și pisat și se pune totul înapoi în recipientul de plastic. Se
amestecă din 20 în 20 minute, până când se obține o consistență ca de sorbet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)