Hozzávalók 4
személyre: 50 dkg liszt, 1 evőkanál tejföl, 3,5 dl langyos víz, 1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított élesztő; az öntethez: 2-3 evőkanál olívaolaj,
rozmaring, metélőhagyma, petrezselyemzöld, fokhagyma, só.
Elkészítése:
Az élesztőt, a sót meg a cukrot összekavarjuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt
meg a langyos vizet és megdagasztjuk. Letakarjuk és duplára kelesztjük. A
fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és kevés sót,
kikavarjuk, majd hozzáöntjük az olajat. A megkelt tésztát lisztezett deszkára
borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk és mindegyiket kerekre
nyújtjuk. Forró grillrácson, mindkét felükön megsütjük. Tálaláskor lekenjük a
zöldfűszeres öntettel. Ha puhán szeretnénk fogyasztani, sütés után
konyharuhával letakarjuk.
Megjegyzés:
Vágjuk be félig a lepényeket és töltsük meg grillen sült hússal és salátával, a gyerekek nagyon fognak örülni az ízletes szendvicsnek!
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik de mivel grillem nincs, teszek egy próbát serpenyőben megsütve a lepényeket!
Köszönöm az inspirációt. Megpróbálom ezt a receptet holnap, biztos vagyok benne, hogy a családom imádja.
Silvia
Megjegyzés küldése