Hozzávalók 4
személyre: 1 kg újkrumpli, 1 nagy csokor zöldfűszer( bazsalikom, petrezselyemzöld,
metélőhagyma, fokhagymaszár), 0,5 dl olaj, 5 dkg kemény sajt, só; a rántott
gombához: 50 dkg apró csiperke, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez,
só, bors.
Elkészítése: A
krumpli héját lekaparjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk és enyhén sós vízben
megfőzzük. A zöldfűszereket megmossuk, összetépjük és blenderbe tesszük,
megsózzuk, rátöltjük az olajat és hozzáadjuk a lereszelt sajtot majd krémesre
kavarjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a
zöldfűszeres krémet és még forrón összekavarjuk. A gombát megmossuk, törzsét
levágjuk, megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük a levétől.
A tojásokat sóval, borssal felverjük. A gombafejeket lisztbe, tojásba, majd
zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük. A zöldfűszeres krumplival
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése