Oldalak

2017. június 16.

Zöldfűszeres újkrumpli rántott gombával


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg újkrumpli, 1 nagy csokor zöldfűszer( bazsalikom, petrezselyemzöld, metélőhagyma, fokhagymaszár), 0,5 dl olaj, 5 dkg kemény sajt, só; a rántott gombához: 50 dkg apró csiperke, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, só, bors.


Elkészítése: A krumpli héját lekaparjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A zöldfűszereket megmossuk, összetépjük és blenderbe tesszük, megsózzuk, rátöltjük az olajat és hozzáadjuk a lereszelt sajtot majd krémesre kavarjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldfűszeres krémet és még forrón összekavarjuk. A gombát megmossuk, törzsét levágjuk, megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük a levétől. A tojásokat sóval, borssal felverjük. A gombafejeket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük. A zöldfűszeres krumplival tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)