Hozzávalók 4 személyre: 4 pisztráng(egyenként kb. 25 dkg.
), 2 vöröshagyma, 4 citrom, olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors,
szárított borsikafű.
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 3
citromot szintén szeletekre vágunk, 1 citromnak kiszorítjuk a levét. A halakat
megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sózzuk, borsózzuk és megszórjuk
borsikafűvel. A halak mindkét oldalát 6-7 helyen srégen beirdaljuk, a vágásokba
félbevágott citromszeleteket teszünk. A megmaradt citromszeleteket, a
hagymaszeleteket és a petrezselyem felét a hasüregekbe tesszük, kívül-belül
meglocsoljuk olajjal és citromlével. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe
helyezzük, rászórjuk a megmaradt, felaprózott petrezselyemzöldet és forró
sütőben, 20-25 percig sütjük. Kivesszük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése