Hozzávalók 10
db.-hoz:
az alaphoz: 20 dkg oreo keksz, 7 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 15
dkg mascarpone, 1 evőkanál porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 1-2 evőkanál
joghurt, 1 teáskanál vanília kivonat;
a tetejére: erdei gyümölcsök.
Elkészítése: A
kekszet késes aprítóban ledaráljuk, majd összekavarjuk az olvasztott
vajjal. Akkor jó, ha morzsalékos, de nyomásra összeáll. A kosárformákat fóliával kibéleljük(ha
szilikon formát használunk, nem szükséges), mindegyikbe 2-2 evőkanál
kekszmorzsát teszünk, kanállal jól lenyomjuk, majd hűtőbe tesszük. A csokoládét
megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral,
majd beledolgozzuk a csokoládét, a joghurtot meg a vaníliakivonatot. A krémet
szétosztjuk a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor kirakjuk
erdei gyümölcsökkel és megszórjuk kevés kekszmorzsával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése