Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb
paradicsom(vagy 8 kisebb), 30 dkg darálthús, 1 tojás, 1 szelet
kenyér, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2-3 rúd szárzeller, 2 dl
paradicsomlé(vagy 1 evőkanál paradicsomsűrítmény), olaj, szárított bazsalikom,
só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:
1. A darált húst összekeverjük a tojással, 1 apróra
vágott hagymával, a beáztatott és kiszorított kenyérrel, megszórjuk
fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk.
2. A paradicsomokat megmossuk, kettőbe vágjuk, belsejüket
kikaparjuk, majd enyhén sózzuk és megszórjuk szárított bazsalikommal.
3. A megmaradt és apróra vágott hagymát olajon
megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szárzellert, a kikapart
paradicsomot meg a paradicsomlevet, az áttört fokhagymát, megszórjuk
kevés fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk és összeforraljuk.
4. A darálthúsos masszából golyókat formázunk, a
félbevágott paradicsomokba tesszük, tetejüket megszórjuk bazsalikommal.
5. A paradicsomos alap felét tepsibe tesszük, ráhelyezzük
a megtöltött paradicsomokat, majd rátöltjük a megmaradt alapot.
6. Forró sütőben, 35-40 percig sütjük. Rizs-, vagy egyéb
tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)