Hozzávalók 6 személyre: 1,5-2 kg-os harcsa, 4-5 db.
apróbb hal(elmaradhat), 10 dkg füstölt szalonna, 2 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 3
paprika(2 zöld, 1 piros), 1-2 csípőspaprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 1
szelet zeller, 3-4 krumpli, 1 dl száraz
fehérbor, só, bors, 1 teáskanál fűszerpaprika, petrezselyemzöld, lestyán,
citrom.
Elkészítése: A halakat megmossuk, a harcsának levágjuk a
fej-és farokrészét, a törzset pedig „patkóra” vágjuk, a szeleteket sózzuk, borsózzuk. A felhevített
bográcsban az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a
csíkokra vágott hagymát, majd a paprikákat, a kockákra vágott sárgarépát meg
zellert. Összesütjük, beletesszük a
csípőspaprika felét és levesszük a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, leöntjük
a borral és felöntjük vízzel. Beletesszük a fej- és farokrészt, az apró halakat,
sózzuk, borsózzuk és forrástól számítva, kb. 30 percig főzzük. Ekkor
beletesszük a kis kockákra vágott krumplit, a paradicsomot, a halszeleteket meg
az áttört fokhagymát, rászórjuk a felaprított zöldfűszereket, majd kavarás
nélkül további 15 percig főzzük. A végén citromlével és a megmaradt
csípőspaprikával ízesítjük. Levesszük a tűzről, 10-15 percig állni hagyjuk,
majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése