Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg
bontott zöldborsó, 1 hagyma, 5 dkg vaj, 2-3 szál petrezselyemzöld, 1 dl
tejszín, langyos víz, só, fehérbors, 1-2 evőkanál citromlé, fetasajt a
tálaláshoz.
Elkészítése: Az apróra vágott
hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk az apróra vágott
petrezselyemzöldet meg a borsót és gyakran átkavarva, 5 percig pároljuk.
Félrehúzzuk, sózzuk, borsózzuk, pár percig hűlni hagyjuk, majd blender edényébe
tesszük. Rátöltjük a tejszínt meg a citromlevet és krémesre dolgozzuk. Ha a
krém túl kemény, kevés langyos vizet adunk még hozzá. Fetasajttal megszórva,
pirítós kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés: Teljesen
nyers zöldborsóból is készíthetjük, ebben az esetben kevésbé lesz krémes állagú,
viszont megmarad a teljes vitamintartalma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése