Hozzávalók 4 személyre: 30+5 dkg erdei gyümölcs, 2-3
evőkanál citromlé, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 2-3 evőkanál cukor,
csipetnyi só, 2 dl joghurt, 2 dl kókusztej, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1,5
dl tejszín, kókuszreszelék.
Elkészítése: A 30 dkg erdei gyümölcsöt 1 l vízben főni
tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót meg a gyömbért. Öt percig főzzük, majd
félrevesszük és botmixerrel vagy
blenderben krémesre dolgozzuk. A keményítőt elkavarjuk a joghurttal és a
kókusztejjel, 1-2 merítőkanál forró levessel hőkiegyenlítjük, majd az ételbe
töltjük és visszatesszük a tűzre. Lassú lángon, további 2-3 percig főzzük, ha
kellően besűrűsödött, félrevesszük. A tejszínt kissé felverjük(nem habbá, csak
míg keményedni kezd), belekeverünk 1-2 evőkanál kókuszreszeléket és a levessel
tálaljuk. Tetejére szórjuk az 5 dkg erdei gyümölcsöt.
Megjegyzés: Kókusztej helyett használhatunk sima tejet
vagy pedig több joghurtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése