Hozzávalók 4
személyre: 3 padlizsán, 50 dkg darált hús, 80 dkg érett paradicsom, 1 hagyma,
3-4 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, bazsalikom és petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
padlizsánokat meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, lesózzuk és 10 percig
állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az
áttört fokhagymát meg a darált húst és álladó kavarás mellett kb. 5 percig
dinszteljük. A végén sózzuk, borsózzuk és megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerek
felével. A padlizsánszeletekről felitatjuk a levet, kevés olajon, 1-1 percig
mindkét felükön megsütjük. A paradicsomokat 0,5 cm vastag szeletekre
vágjuk. Egy olajjal kikent tepsibe egy rend padlizsánt teszünk, rá egy rend
darálthúsos keveréket, majd befedjük paradicsomszeletekkel és megszórjuk a megmaradt zöldfűszerkeverékkel. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók
elfogynak. Forró sütőben 30-35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése