Hozzávalók 4
személyre: 2 zsenge cukkini, 4 érett paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 0,5 dl olaj, friss kapor,
só, bors.
Elkészítése: A
cukkinit megmossuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A
paradicsomokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd héját lehúzzuk és apróra
vágjuk. Az apróra vágott fokhagymát kikavarjuk kevés sóval és az olajjal,
hozzáadjuk az apróra vágott kaprot meg a paradicsomot, összekeverjük. Egy
hőálló tepsi aljára 2-3 evőkanál szószt teszünk, ráfektetünk egy sor cukkinit és lekenjük a szósszal, majd
tovább folytatjuk 2-3 rétegben, amíg a hozzávalók elfogynak. Forró sütőben,
20-25 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
Dovlecei la cuptor
Ingrediente
pentru 4 persoane: 2 dovlecei de mărime medie, 4 roșii coapte, 4 căței usturoi,
50 ml ulei, mărar proaspăt, sare, piper.
Prepararea: Dovlecelul se spală(dacă este proaspăt, nu se
curăță de coajă) și se taie în felii de 5 mm grosime, se asezonează cu sare și
piper. Roșiile se crestează, se opăresc
1 minut în apă fierbinte, apoi se decojesc și se mărunțesc. Usturoiul curățat
se pisează, se freacă cu sare și ulei, apoi se amestecă cu roșiile și cu mărarul mărunțit. Într-un vas termorezistent
se pun 2-3 linguri de sos, apoi un rând de dovlecei și se continuă alternând sosul cu dovleceii până ce se termină
ingredientele. Se introduce în cuptorul fierbinte pentru 20-25 minute, după care se servește.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)