Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zöldborsó, 40 dkg spagetti, 1 hagyma, 5 dkg vaj, 2-3
evőkanál olívaolaj, 10 dkg mascarpone, petrezselyemzöld, 5 dkg fetasajt,
csilipehely, só.
Elkészítése: A spagettit enyhén sós vízben főni tesszük. Az apróra vágott
hagymát a vaj és az olaj keverékén 1-2 percig dinszteljük, majd rátesszük a
zöldborsót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, megsózzuk és többször
átkavarva, 4-5 percig pároljuk. Felét kiszedjük és félretesszük, az edényben
maradt zöldborsót pedig botmixerrel pürésítjük, közben annyi forró vizet
adagolunk hozzá a spagetti levéből, amennyivel krémes állaga lesz. Belekavarjuk
a mascarponet, majd rászedjük a megfőtt spagettit, rászórjuk a félretett
zöldborsót és összekavarjuk.Tetejére fetasajtot morzsolunk és
csilipelyhet szórunk és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése