Hozzávalók 4
személyre: 6 kaliforniai paprika, 40 dkg fetasajt, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3
evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál méz,
só, bors csilipehely;
a
pestóhoz: 1 marék bazsalikom levél, 5 dkg parmezán, 4 dkg hámozott mandula, 1
cikk fokhagyma, 1,5 dl olíva olaj, 1 kávéskanál só;
Elkészítése: A
paprikákat grillserpenyőben megsütjük, majd lesózzuk, lefedjük és állni hagyjuk.
10 -15 perc múlva vékony héját lepucoljuk,
a torzsáját kiszedjük, a paprikát pedig vékony csíkokra tépjük vagy
vágjuk. Az olajat, a balzsamesetet és a mézet összekeverjük 2-3 evőkanál vízzel,
ízlés szerint sózzuk, borsózzuk és megszórjuk csilipehellyel, majd a
sültpaprikára öntjük és összekeverjük.
Legalább 1 órát állni hagyjuk. A pestóhoz a bazsalikomleveleket megmossuk és megszárítjuk,
a parmezánt lereszeljük, a fokhagymát pedig megpucoljuk. Az összes hozzávalókat
késes aprítóba tesszük és pépesre dolgozzuk. A fetasajtot kockákra vágjuk. A
salátát üvegtálba rétegezzük, jól lehűtve tálaljuk. Önmagában vagy sültek mellé
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése