2017. szeptember 5.

Bazsalikomos sültpaprika - saláta


Hozzávalók 4 személyre: 6 kaliforniai paprika, 40 dkg fetasajt, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál méz,  só, bors csilipehely;

a pestóhoz: 1 marék bazsalikom levél, 5 dkg parmezán, 4 dkg hámozott mandula, 1 cikk fokhagyma, 1,5 dl olíva olaj, 1 kávéskanál só;


Elkészítése: A paprikákat grillserpenyőben megsütjük, majd lesózzuk, lefedjük és állni hagyjuk. 10 -15 perc múlva vékony héját lepucoljuk,  a torzsáját kiszedjük, a paprikát pedig vékony csíkokra tépjük vagy vágjuk. Az olajat, a balzsamesetet és a mézet összekeverjük 2-3 evőkanál vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk és megszórjuk csilipehellyel, majd a sültpaprikára öntjük  és összekeverjük. Legalább 1 órát állni hagyjuk.  A pestóhoz a bazsalikomleveleket megmossuk és megszárítjuk, a parmezánt lereszeljük, a fokhagymát pedig megpucoljuk. Az összes hozzávalókat késes aprítóba tesszük és pépesre dolgozzuk. A fetasajtot kockákra vágjuk. A salátát üvegtálba rétegezzük, jól lehűtve tálaljuk. Önmagában vagy sültek mellé tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...