Hozzávalók: 55 ml langyos víz, 1 teáskanál szárított
élesztő, 1 teáskanál cukor, 22,5 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna,
csipetnyi só, 275 ml tej, vaj vagy olaj a sütéshez;
Elkészítése: Az élesztőt összevegyítjük a cukorral,
rátöltjük a vizet, összekavarjuk és 10 percig állni hagyjuk. A lisztet összekavarjuk
a sóval meg a szódabikarbónával, rátöltjük az élesztős keveréket meg a tejet és
csomómentes, vastagabb masszát kavarjuk belőle. Fóliával letakarjuk és 30
percig kelni hagyjuk. A serpenyőt meg a fémgyűrűket felhevítjük, kikenjük
vajjal vagy olajjal, majd mindegyik gyűrűbe 2-3 evőkanál masszát teszünk(kb.
1-1,5 cm vastag legyen a massza). Közepes lángon sütjük. mikor az alja megsült,
leemeljük a gyűrűket, a palacsintákat pedig megfordítjuk és 1 percig sütjük.
Vajjal, lekvárral és gyümölcsökkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése