Hozzávalók 2
személyre: 40 dkg karfiol, 3 tojás, 1 evőkanál mustár, 1 dl olaj, 1 dl krémes
joghurt, 1/4 teáskanál porcukor, citrom, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
tojásokat keményre főzzük. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, megmossuk,
enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízbe szedjük és pár perc után
leszűrjük. A tojásokat megpucoljuk, a sárgájukat villával összetörjük,
hozzáadjuk a mustárt és fokozatosan töltve az olajat, kikavarjuk. Végül
hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, az apróra vágott tojásfehérjét meg a
petrezselyemzöldet, összekeverjük, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A
karfiolrózsákat tányérra tesszük és leöntjük a tojásmártással. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése