Ötlet Illéskrisz konyhájából
Hozzávalók:
a piskótához: 5
tojás, 10 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál víz, 2
evőkanál olaj, ½ teáskanál sütőpor, csipetnyi só;
a krémhez: 25 dkg
mascarpone, 3 evőkanál porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 3 dl tejszín, 25 dkg
szeder, ½ citrom leve;
a tálaláshoz:
porcukor.
Elkészítése: A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk 5 evőkanál cukorral, majd
beledolgozzuk a vizet, az olajat és a sütőporral meg a kakaóval elvegyített
lisztet. A fehérjét felverjük a sóval és a megmaradt cukorral, majd
beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírral bevont, 20x30 cm-es tepsibe
simítjuk, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. A kihűlt piskótát lapjában
kettőbe felezzük, az alsó lapot a tepsiben hagyjuk. 1 dl tejszínt felforrósítunk,
beletesszük az összetördelt csokoládét és egynemű krémmé kavarjuk. A szedret blender edénybe tesszük, rátöltjük a
citromlét, turmixoljuk, majd átszűrjük. A megmaradt tejszínt felverjük. A
mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a csokoládés krémet, a
szederpürét és legvégül pedig a tejszínt. A krémet a piskótalapra kenjük és
befedjük a másik lappal. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Ha a piskótát
nagyobb tepsiben sütjük, a krém is vékonyabb lesz és kisebb szeletekre vágva,
kézből is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)