Olténiai román étel
Hozzávalók 4
személyre: 2-3 póréhagyma, 50 dkg darált hús, 6 paradicsom, 2-3 paprika, 2 cikk
fokhagyma, 1 tojás, 1 marék fekete olajbogyó, olaj, só, bors, petrezselyemzöld,
friss kapor.
Hozzávalók: A
paradicsomokat meg a paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-15
percig forró sütőben sütjük, majd kivesszük, megszórjuk sóval és egy
konyharuhával letakarjuk. A póréhagymák fehér és világoszöld részét kb. 6-8
cm-es darabokba vágjuk, 1 percre enyhén sós, forró vízbe tesszük, majd szűrőkanállal
kiszedjük. Pár percig hűlni hagyjuk, utána az ujjunkkal egymásból kinyomjuk a
hagymarétegeket, úgy, hogy az így kapott hagymahengernek 2-3 rétege maradjon. A
vékony hagymaközepeket(amelyeket már nem lehet kinyomni) és a megmaradt
pórézöldet apróra vágjuk, szüksége mennyiségű olajon üvegesre dinszteljük. A
darált húst összekeverjük az áttört fokhagymával, a tojással, 2 evőkanál
dinsztelt póréhagymával, kevés aprított zöldfűszerkeverékkel, sózzuk,
borsózzuk, majd a masszát a póréhagymahengerekbe töltjük. Ha még marad massza,
golyókká formázzuk. A megsült paprikák és paradicsomok héját lehúzzuk, felaprítjuk és a megmaradt dinsztelt
hagymához adjuk, rászórjuk a megmaradt zöldfűszereket, sózzuk és egy tepsibe
öntjük, majd beletesszük a töltött póréhagymákat meg az olajbogyókat. Forró sütőben kb. 20-25
percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése