Hozzávalók:
a palacsintához:
20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 tojás, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, 1/4 teáskanál
szárított élesztő, 1/4 teáskanál sütőpor, , csipetnyi só;
a krémhez: 4 dl
kókusztej, 2 dl tej, 4 evőkanál cukor, 1 tasak vanília ízű pudingpor, 10 dkg
kókuszreszelék, 10 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 5 dkg étcsokoládé.
Elkészítése:
A
palacsintához a lisztet összekavarjuk a kakaóval, az élesztővel, a sütőporral
meg a sóval. A tojást felverjük a tejjel, rátöltjük a lisztes keverékre, majd
kézi mixerrel összedolgozzuk, lassanként adagolva a szódavizet is. A masszát 10
percig állni hagyjuk, majd tapadásmentes serpenyőben vékony palacsintákat
sütünk belőle.
A krémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, a kókusztejjel
meg a tejjel, megfőzzük, a végén pedig belekavarjuk a kókuszreszeléket és hűlni
hagyjuk. A mascarponet habosra keverjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
A
palacsintákat lekenjük a krémmel(kb. a krém felét használjuk fel), szorosan
feltekerjük, a végeknél bedugjuk a palacsintát, majd egyenként szorosan fóliába
csomagoljuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Egy 20 cm átmérőjű, kerek aljú műanyag
vagy üvegtálat fóliával kibélelünk, a palacsintatekercseket 1-1,5 cm darabokra
vágjuk, majd kirakjuk a tál oldalát velük. A kétféle csokoládét megolvasztjuk.
A megmaradt krémet két részre osztjuk, egyik részbe a fehér-, másik részbe
pedig az étcsokoládét keverjük. A fehércsokoládés krémet, a palacsintás tál
üregébe tesszük, egyforma vastagságban körbekenjük a palacsintákra, majd az
étcsokoládés krémet a kialakult üregbe simítjuk. A krémet befedjük a megmaradt
palacsintadarabokkal. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára
borítjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)