Hozzávalók: 4 evőkanál víz, 10 dkg csokoládé, 19 dkg mogyoróvaj, 15 dkg
mályvacukor, 10 dkg puffasztott rizs, 5 dkg extrudált gabonapehely;
a tetejére:
1,5 dl tejszín, 6 dkg vaj, 20 dkg dkg
csokoládé(50 %-os kakaótartalommal).
Elkészítése: Egy üveg vagy fémtálat vízgőz fölé teszünk, beletesszük a vizet,
az összetördelt csokoládét, a mogyoróvajat meg a mályvacukrot és addig
kavarjuk, míg egynemű, ragacsos masszát nem kapunk. Ekkor félrevesszük a tűzről
és belekavarjuk a puffasztott rizst meg az extrudált gabonapelyhet, majd egy
25x30 cm-es, fóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk. A tejszínt a vajjal meg az összetördelt
csokoládéval addig melegítjük, míg egynemű krémmé tudjuk kavarni, majd a
rizsszelet tetejére kenjük. 3-4 órát hűtőben dermesztjük, majd szeletekre vágva
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése