2017. október 11.

Körtevaj


Hogy miért vaj? Mert textúrájában, állagában, krémességében nagyon hasonlít a vajra, ahhoz hasonlóan kenhető a kenyérre vagy egyéb péksüteményre.  Hűtőben 1 hétig is eláll.


Hozzávalók: 1 kg körte, 2 evőkanál méz, 1 kisebb citrom leve, 1 rúd vanília, 1 dl víz, csipetnyi só.

Elkészítése: A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a körtét pedig kockákra vágjuk és egy zománcozott edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, alátöltjük a vizet és lassú tűzön főzzük, időnként megkavarjuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a mézet meg a vanília kikapart magjait és további 30-40 percig főzzük, míg a leve teljesen elfő és besűrűsödik. Félrehúzzuk és botmixerrel pürésítjük, majd tiszta befőttesüvegbe tesszük.


Megjegyzés: Botmixer hiányában villával is össze lehet törni a puhára főtt körtét. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...