Hogy miért vaj? Mert textúrájában, állagában, krémességében nagyon hasonlít
a vajra, ahhoz hasonlóan kenhető a kenyérre vagy egyéb
péksüteményre. Hűtőben 1 hétig is eláll.
Hozzávalók: 1 kg körte, 2 evőkanál méz, 1 kisebb citrom leve, 1 rúd
vanília, 1 dl víz, csipetnyi só.
Elkészítése: A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a körtét pedig
kockákra vágjuk és egy zománcozott edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével,
alátöltjük a vizet és lassú tűzön főzzük, időnként megkavarjuk. Kb. 15 perc
után hozzáadjuk a mézet meg a vanília kikapart magjait és további 30-40 percig
főzzük, míg a leve teljesen elfő és besűrűsödik. Félrehúzzuk és botmixerrel
pürésítjük, majd tiszta befőttesüvegbe tesszük.
Megjegyzés: Botmixer hiányában villával is össze lehet törni a puhára főtt
körtét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)