Hozzávalók 2
személyre: 20 dkg szafaládé vagy virsli, 15 dkg Emmentáli vagy Gouda sajt, 10 dkg savanyú uborka, 1 kis fej vöröshagyma;
a
páchoz: 1 dl szobahőmérsékletű húsleves vagy alaplé, 1 vékony karikára vágott zöldhagyma, 1
evőkanál apróra vágott metélőhagyma, 1
evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 teáskanál csípős mustár, ½ teáskanál
cukor, 3 evőkanál semleges ízű olaj, 3 evőkanál fehéborecet, só, fehérbors.
Elkészítése: A
páclé hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A kolbászt, a
sajtot meg a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük.
Ráöntjük a páclevet és finoman összeforgatjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd
ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés:
Svájcban a salátát a Cervelat-nak nevezet nemzeti kolbászból készítik. A
kolbász a szafaládéhoz hasonlít, összetevői
marhahús, disznóhús, szalonna meg bőr(régen agyvelőt is adtak hozzá)
és marhabélbe töltik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése