Hozzávalók 4 személyre: 8 tölteni való paprika, 50 dkg
csiperke gomba, 8 dkg rizs, 2 hagyma, 5 dl házi paradicsomlé, 1 kis zeller,
zellerzöld, 1 evőkanál darált paprika, 1 tojás, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál
liszt, fűszerpaprika, só, bors, tejföl a tálaláshoz.
Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben 8 percig
főzzük, majd leszűrjük. 1 apróra vágott hagymát a zsír felén megdinsztelünk,
hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a darált paprikát, sózzuk, borsózzuk, majd
zsírjára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a rizst meg a tojást
és összedolgozzuk. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és megtöltjük a gombás
töltelékkel. A megmaradt hagymát apróra vágjuk és a megmaradt zsíron üvegesre
dinszteljük. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, a liszttel, felöntjük a
paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk. Beletesszük a lereszelt zellert, és
a megtöltött paprikákat, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje őket, sózzuk
és rászórjuk az apróra vágott zellerzöldet. Közepes lángon 20 percig főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)