Hozzávalók 2
személyre: 6 db. közepes méretű zöldparadicsom, 25 dkg darálthús, 1 hagyma, 1
tojás, 1 evőkanál darált zöldségkeverék, 1 evőkanál paprikakrém, 1
evőkanál liszt, 1 dl tej, olaj, 2-3 szál petrezselyemzöld, só, bors, 5 dkg
sajt.
Elkészítése: A
zöldparadicsomokat megmossuk, tetejükre kalapot vágunk és belsejüket kivájjuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, felét a
húshoz keverjük, majd hozzáadunk körülbelül 2 zöldparadicsom kikapart és apróra
vágott belsejét, a tojást, sózzuk, borsózzuk és összedolgozzuk. A
paradicsomokat megtöltjük a húsos masszával és egy tepsibe helyezzük őket. A
megmaradt hagymához keverjük a paprikakrémet, a zöldségkeveréket meg az
apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsózzuk és felöntjük kb. 3 dl
vízzel, majd az egészet a tepsibe töltjük. Forró sütőben, kb. 20-25 percig
sütjük, az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal, majd a mártást
besűrítjük a tejjel kikavart liszttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése