Hozzávalók 4
személyre: 4 egész csirkecomb, só, bors, 3-4 evőkanál korpás liszt, olívaolaj,
2,5 dl száraz fehérbor, ½ csésze aszalt szilva, ½ csésze kimagozott datolya, ¼
csésze ribizli, 2 savanykás alma, 1 evőkanál aprított gyömbér, ¼ teáskanál
őrölt szerecsendió, ¼ teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése: A
csirkecombokat kettőbe vágjuk, sózzuk-borsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd
felforrósított olívaolajon körbepirítjuk. A húst kivesszük a serpenyőből,
félretesszük, a visszamaradt zsiradékra pedig rátöltünk egy kevés bort és egy fakanállal felkaparjuk az odatapadt
pörcöt. Hozzáadjuk a többi bort, beletesszük a vastagabb szeletekre vágott,
hámozatlan almát, az aszalt gyümölcsöket, a gyömbért meg a húst. Megszórjuk a
fűszerekkel, lefedjük és takaréklángon, kb. 30 percig pároljuk. Ha a leve nem
főtt el, a húst kivesszük és nagy lángon besűrítjük a mártást, majd beleszórjuk
a ribizlit és egyet rotyogtatunk rajta. A húst tálra rendezzük és ráöntjük a
mártást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése