Hozzávalók 4
személyre: 70 dkg megpucolt sütőtök, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 evőkanál vaj, 2+1
dl tejszín, 1 teáskanál reszelt gyömbér, só, olaj.
Elkészítése: A
sütőtökből 15-20 dkg-ot félretesszük, a többit kockákra vágjuk a megpucolt
sárgarépával együtt. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon,
hozzáadjuk a sütőtököt meg a sárgarépát, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel
amennyi jól ellepi. Lefedjük, 20-25 percig főzzük, majd félrehúzzuk és
letöltünk a levéből. Hozzáadunk 2 dl tejszínt és botmixerrel krémesre
dolgozzuk, közben annyi főzőlevet adunk töltünk vissza, hogy krémes állagú
levest kapjunk. Beletesszük a gyömbért, visszatesszük a tűzre és egyet
lobbantunk rajta. A félretett sütőtököt krumplihámozóval vékony szeletekre
vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük. A levest tejszínnel és a sütőtök forgáccsal
tálaljuk.
Megjegyzés: A
levest édesen és elkészíthetjük: ha a hagymát lecseréljük 1 teáskanál cukorra,
teljesen más ízvilágú desszertlevest kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése