Hozzávalók:
a sárga réteghez: 5 tojás sárgája, 5 evőkanál
liszt, 5 evőkanál cukor,1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál víz, 2
evőkanál olaj, 1/2 teáskanál sütőpor;
a barna réteghez: 2 evőkanál kakaó;
a fehér réteghez: 5 tojás fehérje, 5 evőkanál
liszt, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz,
2 evőkanál olaj, 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat.
Elkészítése:
1. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral,
tovább verve hozzáadjuk a citromhéjat a vizet meg az olajat, majd beleforgatjuk
a sütőporral elvegyített lisztet.
2. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
3. A kakaót egy teaszűrőbe tesszük és a sárga
rétegre szitáljuk.
4. A fehérjét a vízzel meg a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat meg a vaníliakivonatot, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
5. A masszát a kakaós rétegre simítjuk.
6. Előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük.
Chec în trei culori
Ingrediente:
pentru partea galbenă: 5 lingură făină, 5 gălbenușuri, 5 linguri zahăr, 1
linguriță coaja rasă de lămâie, 2 linguri apă, 2 linguri ulei, ½ linguriță praf
de copt;
pentru stratul despărțitor: 2 linguri cacao;
pentru partea albă: 5
linguri făină, 5 albușuri, 5 linguri zahăr, 2 linguri apă, 2 linguri ulei, ½
linguriță praf de copt, 1 linguriță extract de vanilie.
Prepararea: Se unge cu ulei și se tapetează cu făină o tavă
mai mică de cozonac(hârtia de copt nu este bună, deoarece strânge marginile
checului spre interior). Gălbenușurile se se mixează cu zahărul, se adaugă
uleiul, apa și coaja de lămâie, apoi se incorporează făina amestecată cu praful
de copt. Compoziția se pune în tavă, se cerne deasupra cacaua. Albușurile se
bat cu zahărul și apa, se incorporează uleiul,
extractul de vanilie și făina amestecată cu praful de copt. Compoziția
se nivelează cu grijă peste stratul de cacao. Se coace 25-30 minute la 180
grade.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése