Egyéb receptek Shakespeare idejéből
Hozzávalók: 10
dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 evőkanál rózsaszirup, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1
evőkanál tejszín, 1 nagy tojássárgája, 22,5 dkg rétesliszt, 1 evőkanál zúzott,
kandírozott rózsaszírom.
Elkészítése: Kézi
mixerrel habosra dolgozzuk a vajat a
cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgáját, a szerecsendiót és 1 evőkanál
szirupot, 2-3 percig verjük, majd beledolgozzuk a lisztet is. A masszát
deszkára szedjük, kézzel összegyúrjuk, majd diónyi golyókat formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egy pohár aljával kissé óvatosan
lelapítjuk. 170 fokon, 10 percig sütjük. A forró süteményeket lekenjük a
megmaradt sziruppal és meghintjük a zúzott rózsaszirmokkal.
Megjegyzés: A
rózsaszirupot a következő keverékkel helyettesíthetjük: 3 evőkanál virágméz, 1
evőkanál víz, 1 teáskanál rózsavíz (narancsvíz vagy vanília kivonat).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése