Hozzávalók 4
személyre: 30 dkg megpucolt sütőtök, 2,5
dl-es csésze bulgur, 5 dl víz, 1 hagyma, 1 evőkanál vaj, 2-3 evőkanál olaj, só,
szegfűbors, csilipehely.
Elkészítése: A
sütőtököt kislyukú reszelőn lereszeljük.
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vaj és az olaj keverékén,
hozzáadjuk a sütőtököt, megsózzuk és addig pároljuk, míg összeesik. Hozzáadjuk
a bulgurt, megszórjuk szegfűborssal és felöntjük a vízzel. Fedő alatt 15-20
percig pároljuk, majd félrehúzzuk és 15 percig meleg helyen pihentetjük. Tálaláskor megszórjuk csilipehellyel. Tetszés
szerinti feltétet adunk hozzá.
Megjegyzés: Ha
van zöldség vagy csont alaplevünk, használjunk azt víz helyett, sokkal
ízletesebb lesz az étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése