Hozzávalók 2 személyre:
25-30 dkg sütőtök, 1 dl tejszín, 1 dl tej, 1-2 teáskanál méz,
csipetnyi fahéj, 2 evőkanál chia mag;
az öntethez: 5 dkg cukor, 2 dkg vaj, 1 dl
tejszín, csipetnyi só
továbbá: 1 dl tejszín, dió.
Elkészítése: A sütőtököt vastagabb szeletekre vágjuk,
forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kikaparjuk a héjából és egy
tálba tesszük. Mikor kihűlt hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a tejet meg a
tejszínt, krémesre turmixoljuk, majd belekavarjuk a chiamagot. 2-3 órára hűtőbe
tesszük. Az öntethez a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a
vajat, a sót meg a felmelegített tejszínt, majd 1-2 percig forraljuk. Levesszük
a tűzről, egy öntetes kancsóba töltjük és hűlni hagyjuk. Tálaláskor a pudingot
poharakba kanalazzuk, tetejére nyomjuk a felvert tejszínt, megszórjuk dióval és
rácsorgatunk a karamellöntetből.
Megjegyzés: Maradék
sütőtökből is elkészíthető, tejszín helyett joghurttal is jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése