2017. december 15.

Birsalmás pulykaleves


Hozzávalók 6-8 személyre:  2 pulykaszárny(kb. 50 dkg), 40 dkg sárgarépa, 2 dkg petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2-3 birsalma,  2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld, 1 teáskanál kacsa vagy libazsír,  1 citrom. 

Elkészítése: A pulykaszárnyat megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Mikor felfőtt, a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük, sózzuk, borsózzuk és fedő nélkül, lassú tűzön főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikákra vágjuk, majd a  zsíron együtt megdinszteljük. Mikor a hús félig megfőtt, a leveshez adjuk. A birsalmát megpucoljuk, kockákra vágva, kevés citromos vízben tartjuk.  Mikor a hús megfőtt, kiemeljük és betesszük a birsalmát meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és 3-4 percig főzzük. A  tojássárgát kikavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, rátöltjük az ételre és kis lángon 1 percig forraljuk. A húst leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Tálaláskor ízlés szerint citromlével savanyítjuk. 


Megjegyzés: A levest pulyka aprólékkal is készíthetjük, ebben az esetben még főzés előtt vágjuk fel falatnyi darabokra. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...