Hozzávalók 6-8 személyre: 2
pulykaszárny(kb. 50 dkg), 40 dkg sárgarépa, 2 dkg petrezselyemgyökér, 1 hagyma,
2-3 birsalma, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld,
1 teáskanál kacsa vagy libazsír, 1 citrom.
Elkészítése: A pulykaszárnyat megmossuk, hideg
vízben főni tesszük. Mikor felfőtt, a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük,
sózzuk, borsózzuk és fedő nélkül, lassú tűzön főzzük. A zöldségeket
megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret
karikákra vágjuk, majd a zsíron együtt megdinszteljük. Mikor a hús
félig megfőtt, a leveshez adjuk. A birsalmát megpucoljuk, kockákra vágva, kevés
citromos vízben tartjuk. Mikor a hús megfőtt, kiemeljük és betesszük a
birsalmát meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és 3-4 percig főzzük.
A tojássárgát kikavarjuk a tejszínnel, kevés levessel
hőkiegyenlítjük, rátöltjük az ételre és kis lángon 1 percig forraljuk. A húst
leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Tálaláskor ízlés szerint
citromlével savanyítjuk.
Megjegyzés: A levest pulyka aprólékkal is
készíthetjük, ebben az esetben még főzés előtt vágjuk fel falatnyi
darabokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése