Hozzávalók: 20-22 dkg
kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 teáskanál vanília
kivonat;
a bevonathoz: 20 dkg fehér
csokoládé, 3 evőkanál olaj;
a szóráshoz: 2-3 evőkanál
kókuszreszelék, pár csepp kék színű ételfesték.
Elkészítése: A tejszínt a vajjal
forralni tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vajat meg a vanília kivonatot.
Mikor felforrt beleszórjuk a kókuszreszeléket, összekavarjuk, 1-2 percig tartva
a tűzön, majd félrehúzzuk és mikor lehűlt, 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Nedves kézzel kisebb diónyi méretű golyókat formázunk, majd 10 percre
fagyasztóba tesszük. A fehércsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk,
belekavarjuk az olajat. A kókuszreszelékre csöpögtetjük az ételfestéket és egy
kanállal addig kavarjuk, míg az egész kékre színeződik. A golyókat kivesszük,
mindegyikbe egy-egy fogpiszkálót szúrunk és egyenként a csokoládéba
mártjuk,majd azonnal megszórjuk a kék kókuszreszelékkel és egy hungarocell
lapba szúrva dermedni hagyjuk. Mikor a csokoládébevonat megdermedt, kihúzzuk
a fogpiszkálókat és fémdobozban, hűvös helyen(nem hűtőben) tároljuk.
Megjegyzés. A kókuszreszeléket
fehéren is hagyhatjuk, vagy használhatunk színes szórócukrot helyette.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése