Hozzávalók 4-6
személyre: 1,5 kg bőrős malachús(lapocka, hátgerinc), 1 kg krumpli, 40 dkg
sárgarépa, 25 dkg pasztinák, 1 lilahagyma, 1 fehérhagyma, 1 fej fokhagyma, só,
bors, fűszerpaprika, olaj, zellerzöld, rozmaring.
Elkészítése: A
húst csonttal együtt nagyobb(kb. 20-25 dkg-os) darabokra vágjuk, bedörzsöljük
sóval és 2-3 órát(ha lehet, egy egész éjszakát is) állni hagyjuk. A zöldségeket
megpucoljuk, megmossuk, a krumplit negyedekbe, a sárgarépát és pasztinákot 2-3
darabba, a hagymákat nagyobb cikkekre vágjuk. A zöldségeket tepsibe tesszük,
sózzuk, borsózzuk és meglocsoljuk kevés olajjal. A húst is megszórjuk borssal
meg fűszerpaprikával, ráhelyezzük a zöldségágyra és rátesszük a fokhagymát meg
a zöldfűszereket. Aláöntünk 4 dl vizet, fóliával befedjük és a forró kemencébe
toljuk. 1 órát pároljuk, közben egyszer megforgatjuk a húsokat, majd levesszük
a fóliát és 30 percig pirulni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése