2017. december 28.

Kemencés malacsült


Hozzávalók 4-6 személyre: 1,5 kg bőrős malachús(lapocka, hátgerinc), 1 kg krumpli, 40 dkg sárgarépa, 25 dkg pasztinák, 1 lilahagyma, 1 fehérhagyma, 1 fej fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, olaj, zellerzöld, rozmaring. 



Elkészítése: A húst csonttal együtt nagyobb(kb. 20-25 dkg-os) darabokra vágjuk, bedörzsöljük sóval és 2-3 órát(ha lehet, egy egész éjszakát is) állni hagyjuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a krumplit negyedekbe, a sárgarépát és pasztinákot 2-3 darabba, a hagymákat nagyobb cikkekre vágjuk. A zöldségeket tepsibe tesszük, sózzuk, borsózzuk és meglocsoljuk kevés olajjal. A húst is megszórjuk borssal meg fűszerpaprikával, ráhelyezzük a zöldségágyra és rátesszük a fokhagymát meg a zöldfűszereket. Aláöntünk 4 dl vizet, fóliával befedjük és a forró kemencébe toljuk. 1 órát pároljuk, közben egyszer megforgatjuk a húsokat, majd levesszük a fóliát és 30 percig pirulni hagyjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...