Hozzávalók: 25
dkg gesztenyepüré(édesített), 1 evőkanál mogyorókrém, 5 dkg darált mogyoró, 5
dkg darált keksz, ½ teáskanál
tejszínes mogyoró(vagy rum) aroma, 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál étolaj,
dekorcukor.
Elkészítése: A
gesztenyepürét szobahőmérsékleten kiengedjük, egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk
a mogyorókrémet, a darált kekszet, a darált mogyorót meg az aromát, majd
összedolgozzuk. Ha a massza túl lány, kevés darált kekszet még adunk hozzá.
Kisebb diónyi méretű golyókat formázunk és 10 percre fagyasztóba tesszük. A
csokoládét összetördeljük, 2/3-ad részét vízgőz fölött megolvasztjuk,
félrevesszük, hozzáadjuk a megmaradt csokoládét meg az olajat és simára
kavarjuk. A golyókba fogpiszkálót szúrunk, mindegyiket belemártjuk a
csokoládéba, lecsöpögtetjük, tetejükre dekorcukorkát teszünk és dermedésig
hungarocellbe szúrjuk.
Nagyon mutatós és finomnak is hangzik. De én csak csendes olvasó vagyok, nagyon ritka, hogy valamit meg is csinálok.
VálaszTörlésüdv, Andi