Hozzávalók:
15 dkg nugátmassza, 20 dkg
marcipánmassza, 20 dkg 52 %-os kakaótartalmú
csokoládé, 1 evőkanál sótlan pisztácia, pár csepp pisztácia aroma, szórócukor;
a nugáthoz: 5 dkg héj nélküli, pörkölt erdei
mogyoró, 5 dkg tejcsokoládé, 5 dkg porcukor, pár csepp olaj.
Elkészítése: Az erdei mogyorót kávédarálóban
ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral, majd rátöltjük a csokoládét és
összekavarjuk. Ha nem állna össze, pár csepp olajat keverünk hozzá. A masszát hűtőben
dermesztjük. A pisztáciát mozsárban összetörjük, addig dörzsöljük, míg pasztás
állagú nem lesz. A marcipánt két részre osztjuk, felét fehéren hagyjuk, másik
felébe pedig beledolgozzuk a pisztáciát, illetve néhány csepp pisztácia aromát. A két
masszát külön-külön, fólia között 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kb. 2 cm átmérőjű kiszúróval
korongokat szaggatunk mindkettőből. A nugátmasszából kis golyókat formázunk,
mindegyik golyóra felülről fehér, alulról pedig zöld korongot teszünk, és
középen a kétszínű marcipánmasszát ujjal összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe
tesszük, majd a megolvasztott csokoládéba mártjuk, szórócukorral díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése