Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 2 dl tej, 2 evőkanál joghurt, 5 dkg olvasztott
vaj, 1 tojás, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só, 7 g szárított élesztő;
a töltelékhez: 15 dkg
sonka, 15 dkg sajt;
a mázhoz: 8 dkg
rizsliszt, 0,9 dl langyos víz, 7 g szárított élesztő, 1 evőkanál olaj, 1
teáskanál cukor, kevés só.
Elkészítése:
1. A tészta
hozzávalóit egy tálban megdagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
2. Lisztezett deszkán
20 részre osztjuk, mindegyik darabot gombóccá gyúrjuk.
3. A sonkát meg a
sajtot kis kockákra vágjuk. A tésztákat kerekre nyújtjuk, közepükre tölteléket
teszünk.
4. Egyenként kézbe
vesszük, a tészta szélélt középen összefogjuk és szép kerekre formázzuk.
5. Sütőpapírral
kibélelt kerek tepsibe tesszük, a belső sorban 7, a külső sorban pedig 13
zsemlét. Középre egy kisméretű hőálló tálat teszünk.
6. A máz hozzávalóit
összekavarjuk, míg a zsemlék pihennek, 10 percig meleg helyen kelesztjük.
7. A tejföl
sűrűségű mázat egy ecset segítségével a zsemlékre kenjük. Újabb 10 percig
pihentetjük.
8. Előmelegített
sütőben, 180 fokon, 30-35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése